Apr 04 2011

Sneg, Bojan in samo midva

Objavil mlekarca 4.04.2011 pod Vsakdan

Še zadnjič sva naložila smučke na streho, oblekla smučarske hlače in jo mahnila prot Kaninu. Dobre pol urce vožnje, vmes krave na cesti, v Bovcu že prav prijetno toplo. Navdušencev nama podobnih je bilo kar precej. Na Kaninu je še vedno precej snega in verjetno se bo dalo še do prvomajskih posmučat.

Na vrhu so bile temperature nekoliko manj spomladanske, nikakor pa ne zimske. Hitela sva delat krivine dokler je še sneg držal. Pa malo k Italijanom, pa kmalu spet nazaj.
Na enem od počitkov mi dragi pokaže moškega:
“A ni tistle Križaj?”
“Ma, kakšen Križaj neki. Tu na Kaninu?”
“Potem ima pa samo istega frizerja.”
Malo pred dvanajsto me je pokonci držala le še misel na kavo. Postanek je bil nujen. Zjutraj sva zaspala in v naglici ni bilo časa še kave kuhat.
Doza, ki sem jo bila deležna, je bila ravno prav velika in dišala je prav omamno. In potem zares zagledam Križaja. Misli so mi zletele v tiste čase mladostniškega navijaštva, ko smo sošolke navijale zanj in vzdihovale ob Stenmarku. Če je zmagal en ali drugi, je bil dan rešen.
Zdelo se mi je kot bi srečala starega znanca.
Po kavi, sendviču in pivu pa še malo precej ojuženega snega in hecanja po kuclih.
Pasala je tale nedelja z veliko sonca, na snegu in brez otrok. Da mi ni treba misliti na nikogar drugega kot le nase. Paše od časa do časa.

  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.
Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !