Mar 21 2011

Presneto lep dan!

Objavil mlekarca 21.03.2011 pod Pravljice

Brez pravljice pred spanjem ne gre več. Še sploh so mi v veselje sodobne pravljice z obilico humorja in še vedno s poučno vsebino. Ne maram klasikov, ker se še meni marsikateri prizor zdi grozljiv, kaj šele malim bučkam z domišljijo, ki pred spanjem še bolj čara kot čez dan. Naprimer ko Janko in Metka pahneta čarovnico v peč. Ne, ne, to ne more biti večerno branje. 

Z velikim veseljem peljem otročiča v knjižnico, kjer si vsak izbereta svojo knjigo, kakšno še jaz dodam, ko na hitro preberem vsebino. Prejšnji teden sem imela srečo. Naletela sem na knjigo z naslovom Presneto lep dan!  avtorice Christine Kleicke.

Presneto lep dan, Christine Kleicke

Nadvse simpatična zgodba o kužku na kmetiji, ki mu nekdo sune kost. Kot pravi pes slednik sledi stopinjam izpred hiške in tako roma od ene črede / jate do druge in raziskuje nenavadno krajo pride do skednja, kjer mu prijatelji pripravijo presneto lepo presenečneje. Stopinje se naši skoraj štiriletnici še posebej zdijo zanimive. Meni pa tudi, da opazi predvsem tiste podrobnosti ob robu.

Dobre ilustracije, sproščena vsebina. Res prijetno branje za lahko noč. Tako zame kot za otroka.

Danes imamo na sporedu knjigo slovenske avtorice. Prav razveseljivo je, da je na tržišču toliko kvalitetnih otroških knjig.

  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.
Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !