Nov 15 2010

Drobni uspehi

Objavil mlekarca 15.11.2010 pod Rišem, Življenje je lepo

Sobotno dopoldne je bilo v znamenju priprav na rojstni dan.

“Kdaj bomo šli na rojstni dan,” me je vsakih nekaj minut spraševala moja najmlajša.

“Po kosilu,” sem vztrajno ponavljala.

Narisala sem ji slončka, pa žirafo, ona pa je pridno barvala. Vmes mi je razlagala, da je Teji všeč slonček, pa da ima rada žirafe in kužke in mucke. Potem sva v oranžen papir zavili predpasnik na katerem je narisana kravica. Na vsako stran darilca sva nalepili njene risbice.

Ustvarjalno dopoldne

Prvošolček je imel delovno soboto in je bil v šoli. Celo dopoldne je bilo samo najino. Pretresljivo umirjeno je bilo.

Glede na to, da je bila zabava načrtovana za ob štirih, je bilo potrebno čas med kosilom in četrto uro čimbolj pestro zapolnit, da sta lažje dočakala. Nekje vmes med igro smo pobrali še slavljenko in šli na vaško igrišče. Fantje so igrali nogomet, me tri punce pa smo potrebovale svojo zabavo. V pesku sem našla tri koščke opeke.

“Kaj vama narišem dekleti?”

“Heloukitiiiii,” sta skoraj soglasno zapeli. Ah, seveda. Zakaj nisem namesto krave narisala Kitty na predpasnik. Na asvaltna tla sem narisala natanko štiri mucke, za vsako dve, pa potem še ristanc, po katerem so skakali fantje. Kar naenkrat je bila ura štiri.

Sara je ponosno nesla darilce in ga potem izročila mali slavljenki. Risbice smo previdno odstranili s paketka in takoj obesili na lesen tram v kuhinji. Največje darilo zame je bil Tejin nasmeh, ko je odprla paketek. Takoj si je nadela predpasnik in ga do večera, ko smo odhajali, ni več slekla.

Sama zabava pa… Otroci so divjali, da so bili čisto premočeni, ustavili so se le toliko, da so pihali svečke in pojedli torto.

Za darilo pa predpasnik

  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.
Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !