Maj 12 2010

Hudo vreme in zobozdravnik

Objavil mlekarca 12.05.2010 pod Otroci

Včeraj sva imeli s Saro babje popoldne. Pobrala sem jo v vrtcu in potem sva jo mahnili k zobozdravniku.
“Mama, je hudo vleme,” je razlagala. Da se vreme jezi in da zato grmi.

Oh, ne. Vreme ni prav nič hudo. Oblaki se na nebu lovijo. In ko tisti, ki lovi koga ujame, zagrmi. Preveč se zaleti vanj. Ali pa se igrajo nogomet. Ko se dva zaletita skupaj, zagrmi. Nihče se ne jezi tam zgoraj. (Čeprav se včasih sprašujem, če smo se morda le komu zamerili zgoraj, da nas drži v tej vlagi in mrazu.)

S parkiriščem sva imeli srečo. Avto sva pustili kakšnih dvajset metrov stran od ambulante. Seveda sva bili brez dežnika. Kakšna mama sem, da v teh časih hodim po svetu brez dežnika.

Pri zobozdravnici je bila nadvse zgovorna. Vse ji je razložila. Izbrali smo zobozdravnico, ki ni zelo zasedena in si lahko vzame čas za vsakega pacienta. Ne bom povedala, kje smo ga izbrali, da nam ne vzamejo tega privilegija.
Naredila je zvezdico, Sara je pridno držala usta odprta in za nagrado sva šli v sosednji vhod na sladoled.

Vesela sem, da ni kakšne hude travme, če gremo k zobozdravniku. Z Jakom smo imeli težave, ker sta se s prvo zobozdravnico zapela in je revež trpel muke predenj smo našli takšno, ki ga je uspela pozdraviti in pokazati, da zobozdravnik ni nič strašnega.

Lepo je imeti samo babje popoldne. Sara je čisto drugačna, če sva sami. Doma je bila seveda druga zgodba. Nagajanje, jok, pljuvanje, kreganje, pa malo objemanja, pa spet nagajanje. Fantje pač radi vidijo, če punce vreščijo.

  • Share/Bookmark

En odziv
En odgovor v “Hudo vreme in zobozdravnik”

  1.   M&M - 18.05.2010 09:48

    :) luškana razlaga za grmenje. hehe, če bi meni kdo tako lepo razložil, se dandanes ne bi bolestno bala neviht

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !