Okt 02 2009

Ustavi konje

Objavil mlekarca 2.10.2009 pod Vsakdan

Bila je nemirna noč. Sine je stokal, da ga boli glava, mala je kašljala kot star kadilec. Ob pol sedmih se je vklopil radio. Hitro sem ugasnila melodijo, ki je bila sicer prijetna, nisem pa še bila čisto pripravljena na zagon.

Potiho sem se odplazila iz spalnice. Mala je smrčala na sredini zakonske postelje. Na pogradu v otroški sobi je bilo še vse mirno.

Skuhala sem si kavo in namazala kruh z margarino in slivovo marmelado. Standardni zajtrk. Zaželela sem si vafljev. Ne vem od kod so se mi priklatili v misli. Moram kupiti opekač za vaflje. Tako ali tako nam je crknil toaster in če nabavim tisto vse-v-enem mašinko, sem zmagala.

Malo po sedmih sem šla pet budnico. In potem smo še skupaj zajtrkovali. Še en kruh z marmelado, kakav s kruhom, čokolešnik. Res moram kupiti opekač, da bo sine jedel še kaj drugega kot čokoladne otrobe z mlekom.

Brez hitenja smo odšli od doma. Itak smo zamujali. Če zamudim petnajst ali dvajset minut v službo je pa res vseeno.
Med vožnjo sem razmišljala kaj bomo počeli popoldne. Zvečer sem zložila vse cunje, torej se lahko sprostim, ustavim konje in se posvetim samo njima. Vedno kadar se nam mudi, se zaciklamo v slabo voljo in smo še bolj počasni kot bi bili sicer.

Boj za ribja črevca. Boj s časom.

Boj za ribja črevca. Boj s časom.

 • Share/Bookmark

2 odzivov
2 odgovorov v “Ustavi konje”

 1.   mami Maja - 3.10.2009 23:05

  So dnevi z bolj ali manj sličnim potekom dogodkov, ko sem vsa živčna in kolerična in piham kot razjarjen muc. In so dnevi, ko sem pač sprijaznjena z usodo in sem samo zelo zelo utrujena – pa imam neglede na to na obrazu nasmeh. To si napisala tako skulirano… Ja, tako pač je.
  Boj s časom. Ja.
  Drži se!

 2.   mlekarca - 5.10.2009 11:12

  Saj vedno ne gre tako skulirano. Želim si, da bi.
  Tisto popoldne smo pekli pecivo. Z orehi in jabolki. Moram objavit recept. Zdaj je sezona in res pocrklja borbončice, pa še enostavno je – za otroške roke.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !