Sep 05 2007

Kdo bo zgoraj

Objavil mlekarca 5.09.2007 pod miks

Zvečer sem se utrujena sesedla na kavč, prižgala teve. Pogledali smo risanko in prvi del poročil, nato sem govorečo škatlo ugasnila. Opazovala sem sina pri igri in uživala v tišini ko je naša najmlajša končno zaspala. Nekaj čez osmo se je iz popoldanskega dežurstva vrnil mož. Prekinil je spokojnost in v prostor prinesel svežo energijo. Otroka sta se zdramila iz svojih svetov, govoreča škatla je oživela. Napol sem poslušala predsedniške kandidate in eno na temo stolov. Političnih. O stolih v vladni sejni sobi. Spomnim se sobe izpred Janševih časov. Njen starinski slog me je navdajal s spoštovanjem, ko sem vstopila vanjo. Niti slučajno nisem dobila občutka, da se tam ne da dogovoriti o pomembnih stvareh. Da se zaradi oddaljenosti udeležencev izgublja čas. Presneto, saj so bili oddaljeni med seboj samo nekaj metrov. Ampak vseeno je bilo potrebno vlado preseliti v novo palačo, urediti novo sejno sobo, z novimi, modernimi, dragimi stoli. Z okroglo mizo, da bodo na seji prihranili čas. Ne razumem o kakšnem času govorimo tukaj. O hitrosti zvoka v sobi? O prenosu elektronskih podatkov po žicah v sobi?

V začetku poletja sem našo najmlajšo peljala na pregled v pediatrično kliniko. Na jok mi je šlo, ko sem bila tam. Malo zaradi strahu, da bi morala kdaj tam ostati dlje kot dve uri kolikor je vse skupaj trajalo, malo zaradi otrok, ki sem jih tam srečevala. Veliko zaradi stavbe. Hodniki so bili polni starih, socialističnih omar, z vozičkom sem se komajda prebijala skozi vrata in med ostalimi ovirami. Počutila sem se bolj v arhivu Slovenije kot v pediatrični kliniki.

 

Nikoli se nisem imela za politično opredeljeno. Toda ob dogajanju v zadnjem času, se sprašujem kateri norci so izvolili vlado, ki jo imamo. Upam, da bo na naslednjih volitvah prisotno kaj novega. Energičnega. Nekaj kar ne bo tekmovalo z namišljenimi sovražniki, ampak bo za spremembo v službi ljudi. Odkar imamo samostojno državo se v vladi valja ena in ista garnitura, ki ne počne drugega kot spodkopava druga drugo. Enkrat je en zgoraj, drugič drugi. Kot pri seksu. Le da tu uživa tudi tisti, ki je spodaj. 

  • Share/Bookmark

2 odzivov
2 odgovorov v “Kdo bo zgoraj”

  1. Hotimir  Hotimir - 5.09.2007 12:46

    Težko je komentirati nekaj, kar je povsem prav napisano. Lahko ti samo potrdim. Ne samo, da je vse skupaj neokusno, bolano. Zame osebno meji na kriminal. Da o kakršnih koli sledeh o vesti…sploh ne razmišljam.

  2.   mlekarca - 5.09.2007 16:23

    Žalostno je to, da nas je veliko, ki smo podobnega mnenja, pa stvari ostajajo nespremenjene. Vsi lahko samo upamo, da bodo nove volitve prinesle res nov veter.
    Zgleda, da se bo treba začet ukvarjat s politiko…

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !