Okt 16 2006

Iščem službo

Objavil mlekarca 16.10.2006 pod miks

Dopust se je bližal koncu in prva jutranja misel, ki me je spreletela, je bila: “Zopet se bom kotalila po 100 km ovinkov v službo in potem še nazaj”. Postalo mi je slabo. V mislih sem sestavljala oglas.

Iščem službo. Stara sem 33 let, imam moža, otroka. Enega bi še rada imela. Otroka seveda. Moja znanja… Sem visoko izobražena. Obvladam vse živo. Preizkusila sem se že na toliko področjih, da se prilagodim vsaki novosti. Nočem se voziti več kot 20 km v eno smer.

Prešinilo me je. Znanje moram dati na prvo mesto, potem mogoče starost, družine ne bom omenjala, kilometrov tudi ne.

Eh, KLINC GLEDA SLUŽBO. Odločila sem se za družino. Torej mora ostati na prvem mestu, kilometri na drugem… Ampak družina je zadnje kar bi mojega morebitnega delodajalca zanimalo. Rada bi delala in rada bi imela čas za družino. Pregrešne želje.

Morda bi pa lahko odprla s.p.?

 • Share/Bookmark

4 odzivov
4 odgovorov v “Iščem službo”

 1.   Dajana - 16.10.2006 11:28

  Joj, kako te razumem. Seveda moraš imeti še najmanj dva otroka! Odpri s.p. Kaj prodajaj, piši. Pri tem ti lahko pomaga Zavod za zaposlovanje. Išči! Sigurno bo imel še kdo kakšno idejo…Zase jo tudi rabim. Kaj pa, če bi začeli pisanje na blogu honorirati? Recimo za tiste, ki imajo otroke ali jih želijo imeti in pišejo o tem…da bo lahko imela ta država s tako majhno nataliteto spet prihodnost????

 2.   mlekarca - 16.10.2006 12:07

  Ja, kdor uspe združit kariero in družino tako, da nihče ni prikrajšan, je res našel sanjsko kombinacijo.
  Jaz si trenutno želim vzgojiti svojega navihanca v dobrega človeka in za službo mi zmanjkuje časa in energije. In ko na kakšnem razgovoru omenim otroka, dobim lep nasmeh, poln razumevanja, pokličejo me pa ne več. Moja znanja postanejo nepomembna. In ko poslušaš politično flancanje o enakopravnosti žensk, ti potem res postane slabo. Zakaj se s tem ukvarjajo moški, ki nas po drugi strani z lahkoto odslovijo, ko omenimo željo po reprodukciji?
  Iznajdljivost žensk rešuje svet. Poglej s čim si je letošnji nobelovec za mir prislužil nagrado! Tako da pomaga ženskam, da se postavijo na svoje noge. Bravo. Še takih pogumnežev. Morda bo pa naslendnji prispevek: IŠČEM SODELAVKE?

 3.   majakrizaj - 16.10.2006 15:58

  Ni dobro ostati doma…..jaz sem poleg kopice otrok prevozila dnevno tudi po 150km.Kot terenc pa še mnogo več….pa so vsi na Univerzi……vmes pa hiša in vikend in vrt……vse se da, le organizacija mora biti dobra.Kar korajžno, vsaka ženska potrebuje tudi kolektiv.

 4. nordstar  nordstar - 19.10.2006 11:45

  Da bi ostala doma je rizično. Lahko ti ne bo pasalo. Razen, če si tak človek. V principu je pa fino iti med ljudi, drugače boš, tako kot jaz, v gatah komunicirala z živinami. Zanimivo je samo na začetku.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !